

В Китай използвали плодовете на шипката като средство за подобряване на храносмилането и против появата на глисти, а в Тибет се смята за лек,който лекува атеросклероза,бъбречни заболявания и неврастения. В Русия пият чай за лекуване на язви,колити,гастрити, чернодробни заболявания и камъни в бъбреците.
Комбинацията от витамин С и другите съставки в плода на шипката стимулират образуването на червени кръвни клетки и повишава съпротивителните сили на организма. Също така повишава и работоспособността. Полезна е много за укрепване на сърцето и кръвоносната система. Шипката влияе много добре на функцията на черния дроб. Понижава нивото на кръвната захар, която я прави подходяща за болни от диабет. Препоръчва се и при умствена и физическа умора, анемия, авитаминоза, грип и настинка. Идва периода на грипа, така пийте чай от шипка и яжте шипков мармалад. Препоръчвам Ви мармалада да е домашно приготвен без вредни добавки. Много полезен, тъй като има много количество витамин С. Препоръчва се също при лечение на грип, кашлица, маточни и носни кръвотечения.
Няма коментари:
Публикуване на коментар