
Три пъти на ден се изяждат 2-3 листа от индрише преди всяко хранене.
ОБИКНОВЕН ФАСУЛ:
Три супени лъжици стрити сухи шушулки от фасул се заливат с 1/2 л. вода и сместа се вари 10-15 минути.
Отварата се прецежда и се пие по една винена чаша 4 пъти дневно преди всяко ядене.

ЛУК:
Три пъти на ден се приема прясно изцеден сок от лук по 1 супена лъжица преди хранене.

ПРАЗ:
Три пъти на ден преди хранене се изпива по 1 винена чаша прясно изцеден сок от праз.

Приготвя се запарка ,като 1 супена лъжица ситно нарязани стръкове лечебен жаблек се заливат с 1/4 л. вода.След като изстине , запарката се прецежда. Това количество се изпива за 1 ден, като се разделя на 3 приема, половин час преди хранене
Полезна храна за диабетиците е: броколи, моркови,магданоз ,морски деликатеси,месо ,плодове, канела и др. .

Билката-лечебен жаблек може да предизвика повишаване на кръвното налягане и стомашно - чревни разстройства. Необходим е лекарски контрол.
Няма коментари:
Публикуване на коментар