вторник, 4 февруари 2014 г.

Диабет-рецепти народни

                                                    ДИАБЕТ-РЕЦЕПТИ НАРОДНИ

  ИНДРИШЕ:
 Три пъти на ден се изяждат  2-3 листа от индрише преди всяко хранене.

ОБИКНОВЕН ФАСУЛ:
Три супени лъжици стрити сухи шушулки от фасул се заливат с 1/2 л. вода  и сместа се вари 10-15 минути.
Отварата се прецежда  и се пие по една винена чаша 4 пъти дневно преди всяко ядене.

ЛУК: 
Три пъти на ден се приема прясно изцеден сок от лук по 1 супена лъжица преди хранене.

ПРАЗ:
Три пъти на ден преди хранене се изпива по 1 винена чаша прясно изцеден сок от праз.

ЛЕЧЕБЕН ЖАБЛЕК:
Приготвя се запарка ,като 1 супена лъжица ситно нарязани стръкове лечебен жаблек се заливат с 1/4 л. вода.След като изстине , запарката се прецежда. Това количество се изпива за 1 ден, като се разделя на 3 приема, половин  час преди хранене


 Полезна храна за диабетиците е: броколи, моркови,магданоз ,морски деликатеси,месо ,плодове, канела  и др. .



Билката-лечебен жаблек  може да предизвика  повишаване на кръвното налягане и стомашно - чревни разстройства. Необходим е лекарски контрол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар