четвъртък, 24 април 2014 г.

Остър гастрит, киселини в стомаха и нервен стома

                                                   ОСТЪР ГАСТРИТ-РЕЦЕПТИ

1.В две и половина чаени чаши вода се слагат 3 чаени лъжички цветове от лайка и по 2 чаени лъжички листа от мента и маточина. Вари се 2-3 минути, след което се кисне половин час и се прецежда. Пие се три пъти на ден по две винени чаши преди ядене леко затоплено.
2.Нощен чай, ако болният се буди от болките. В три чаени чаши вряща вода  се слагат 2 чаени лъжички ленено семе  и се вари 5-6 минути. След това се прибавят 4 чаени лъжички цветове от лайка и по една лъжичка листа от мента и маточина. Отварата се оставя да кисне половин час. Пие се 6 пъти по една винена чаша -15 минути преди ядене и 30 минути след ядене.

                                  ГАСТРИТ И КИСЕЛИНИ В СТОМАХА-РЕЦЕПТА
1.  В три чаени чаши вряща вода се слагат по една чаена лъжичка ситно нарязан пелин, глухарче, камшик, невен, мента и 2 чаени лъжички лайка. Отварата се вари 5-6 минути. След изстиването се прецежда. Пие се 6 пъти на ден по една винена чаша -15 минути преди ядене и 30 минути след ядене.

                                             НЕРВЕН СТОМАХ-РЕЦЕПТИ
1. Фитотерапията успешно облекчава дискомфорта. Прилагането на отвари от мента, жълт кантарион и бял равнец успокояват спазмите. Ето една изпитана и изпълнима рецепта:
Смесват се 300 грама чист зехтин, 4 супени лъжици жълт кантарион и 500 грама пчелен мед. От получената смес се консумира по една супена лъжица при болки.






Няма коментари:

Публикуване на коментар