събота, 15 август 2015 г.

За стомашните болести - режим

                                                   За стомашните болести - режим

    Ако често ви боли стомах, ако имате киселини и други стомашни смущения, опитайте се да се придържате към следния начин на живот и режим в продължение на 1-3 месеца. Преди всичко  - не бива да се пие алкохол и да се пуши. Да не се яде нищо пикантно и кисело, да не се употребява горчица, пипер, тлъсто свинско месо, пържена или дълго варена храна. Можете да ядете хляб, но в ограничени количества и най - добре припечен. Чай и кафе - също в ограничени количества.
   И още едно условие-необходимо е старателно да се предъвквате храната, за да се смеси със слюнката. В никакъв случай да не  ядете, когато сте уморени. Първо си починете. После уточнете дали наистина сте толкова гладни, колкото ви се е сторило. Нали умората се усеща като глад.
  Според древните знахари много стомашни болести се лекуват с правилно рационално хранене и билки. Ето един от начините  за лекуване на колит, който много пациенти безуспешно лекуват по болници и санаториуми.
   В една чаша вряла вода се запарват по една по една чаена лъжичка червен кантарион, конски босилек и лайка. Пие се по една супена лъжица на всеки два часа, около 7-8 пъти дневно в продължение на 1-3 месеца. След това можете да пиете 2-3 пъти дневно, докато оздравеете на пълно.  Строга диета и тази отвара от билки се препоръчва от много лекари не само при колит,
но и при други стомашно - чревни заболявания.
  Народен лек за повишена киселинност в стомаха е сокът от моркови. Колкото по-висока е киселинността, толкова повече сок трябва да пиете. Това е старинно средство, известно от векове в Русия, в Сибир.



Няма коментари:

Публикуване на коментар