събота, 29 август 2015 г.

Пчелния мед - еликсир за организма

                                                    Пчелния мед - еликсир за организма

   Медолечението е известно още от времето на Хипократ. Още преди Христа медът се описва като универсално средство за укрепване на организма. Няма болест, която да не може да бъде изцерена с божествения дар на природата - рак, гастрит, постлъчеви интервенции, стомашно-чревни заболявания, невралгии, проблеми в горните и долните дихателни пътища, в сърдечносъдовата система, гинекологични аномалии и още какво ли не." Човекът е оцелял, защото мед е ял"!, майтапят се често медарите. Но в тази перифраза има голяма доза истина. Човекът консумирал амброзията от преди 15000 години. Баба Ванга е казала, че ако изчезнат пчелите , след година, две ще загинат и хората. Пчелният продукт е най-съвършеното средство за отслабване. Стопява тлъстините, а глюкозата и фруктозата се разграждат без остатък и създават у лакомниците чувство на ситост.
  Малцина пиячи знаят, че е идеално средство срещу махмурлук. Един от съветите на един медар е преди яко пийване да се изяде бисквитка или препечена филийка с мед. След обилна почерпка е достатъчно  "субектът " да взема 2-3 лъжици на празен стомах, през половин час. Ефектът е гарантиран.
  Пчелния мед повишава и сексуалната мощ. Половин час преди решаващото събитие кандидат-мераклиите се тонизиращ с две лъжици мед.Амброзията действа  успокояващо на психиката. Има натурален продукт под името " Палави нощи" така го наричат някои медари от пчелно млечице, прашец и мед. Жена получила инсулт, започва да приема ударна доза смес от мед, пчелно млечице и пчелен прашец.
 Приемането на мед е гаранция за дълголетие. Пчелния мед се използва много успешно в козметиката. Лицето се измива добре с отвара от хвойна. После се нанася тънък слой мед и като по изсъхне се измива . Кожата на лицето става гладка като на бебе.
 Амброзията е в състояние да консервира хранителни продукти в продължение на на цели 10 години. Александър Македонски умира в Индия при последния си поход . За да пренесат тялото му в
Александрия , поставят трупа му в ковчег , пълен с мед.


Няма коментари:

Публикуване на коментар