Рецепта от "Малки черни слънца" така лечителят Петър Димков
наричаше зърната на полския бъз
Това растение лечителят го преоткрива за народната медицина . Зърната плод на полския бъз се берат - в края на август и септември. Очистват се зърната от дръжките, като преди това хубаво се измива набрания плод. След това ги нареждаме в буркани-слой плод 1.5 см , слой кристална захар.Връхния слой захар трябва да е 3 или 4 пъти по-дебел. След 2, 3 седмици в буркана "узрява тъмно-виолетова течност". Внимателно се прецежда в бутилка от бира, като се внимава в сока да не остане нито едно зърно. От него сокът може да ферментира. После цяла година , сутрин ,обед и вечер по една лъжица от този сироп.Лечителят си държал бутилката на прозореца на слънце, но аз в хладилник си държа този ценен сироп.
Този сироп съдържа колосална енергия, която предпазва от всякакви болести-преди всичко от грип, болки в гърлото и други. При първи симптоми за грип или грипна епидемия Лечителят се вземат по две лъжици.
Лечителят е ползвал джибрите от сиропа, като ги разреждаше, докато се получи вино. Той е ценял високо това вино, отпивал с удоволствие от него и от него 2-3 чашки на ден.
Особено силно въздействие , според Лечителя, има този бъз във вид на мармалад.ето рецептата : Сварява се плодът на бавен огън до сгъстяване. Полученият мармалад е
е удивително тонизиращ, подмладяващ и "разхубавяващ" . През миналия век е бил много търсен и високо ценен.
Сиропът от бъз не губи качествата си в продължение на две - три години.
Лично съм го изпробвала за децата при болно гърло и за цялото семейство Действа много добре.Направете си сироп и през зимата, грип няма да ви хване.
Hi I found your site by mistake when i was searching yahoo for this acne issue, I must say your site is really helpful I also love the design, its amazing!. I don’t have the time at the moment to fully read your site but I have bookmarked it and also add your RSS feeds. I will be back in a day or two. thanks for a great site. twill
ОтговорИзтриване