вторник, 12 август 2014 г.

Козметика с мед


                                                                 КОЗМЕТИКА С МЕД

Ето няколко лесни рецепти, които всяка жена може да изпълни при домашна обстановка, без да и отнеме много време.
 1рецепта: 
Смесват се равни части мед, сметана и жълтък и се разбъркват, докато се получи еднородна маса. Лицето се измива с топла вода, подсушава се и се намазва с дебел слой от този крем.След 15-20 минути лицето се измива с топла вода. 
 Медът помага за здравето и красотата на човека.
2рецепта: 
Разбива се един жълтък и към него се прибавя една чаена лъжичка мед, една лъжичка глицерин и се разбърква до получаване на еднородна крем. Намазва се дебел слой от крема и стои 15-20 минути и се измива лицето. Пробвала съм го става перфектно, гладко и приятно на допир.
3рецепта:
Разбива се един жълтък и към него се прибавя една чаена лъжичка мед и една супена лъжичка овесено брашно. Кремът се нанася върху почистеното лице и пак по описания начин се процедира . Ефектът е страхотен.
4рецепта:
100 грама мед, 25 мл. спирт и същото количество преварена вода се размесват много добре. С получения крем се прави маска. Преди да се нанесе крема, лицето се измива и се покрива 2-3 минути с хавлиена кърпа, потопена в гореща вода и добре изцедена. Маската се нанася върху лицето с памуче и се държи няколко минути. След това лицето се измива с топла вода.
5рецепта:
Медовата апликация със сок от краставици много полезно профилактично средство. Смесват се 100 мл. сок от краставици и 100 мл. водка, наливат се в шише, което се държи десетина дни в сухо хладно помещение. След това течността се прецежда и се смесва със 100 грама мед. Вечер един час преди лягане върху измитото лице се слага марля напоена с този разтвор, и се държи няколко минути. След това лицето се измива с хладка вода.
6рецепта:
Медовата вода е достъпно и ефикасно средство против преждевременно похабяване на кожата. Ежедневното измиване запазва нейната еластичност и свежест. Две супени лъжици мед се разтварят в 1 литър топла вода, налива се в трилитров буркан и се прибавят още 2 литра вода. С този разтвор се измива лицето, а след това се почиства с топла вода.



Няма коментари:

Публикуване на коментар