ЖИТОТО Е ПОВЕЧЕ ОТ ХЛЯБА
В позата на овчаря, който свири, опрян на някое дърво, докато стадото му пасе-е олицетворен опитът от общуването с природата и нейната живителни енергии, както народът го е схванал преди хилядолетия...Живителна енергия се съдържа във всичко живо. Житното зърно е цяло слънце от енергия: прекарало две хиляди години в ковчега на египетска мумия и засято днес-
то " потегля " отново към живот, защото пази в себе си колосална жизнена енергия. А то е само един малък пример за движението и превъплъщението на енергиите , така важни за човека.
Ето една рецепта за здраве, дълголетие и красота:
Сто грама жито се почиства от примесите и се залива с вода за да престои едно денонощие. Това е начало на покълване.
На другия ден същите зърна се поставят между два пласта влажно хасе. Нужни са още 24 часа и всяко зърно формира като бяло зъбче своя кълн. В това състояние житото е особено витално.
Човек усеща силата му, като го яде - то не е вкусно, мъчно се дъвче - но може да се взема с малко захар или мед и да се прекара през машинка за мелене на месо, преди да се употреби.
Т о дарява организма с огромна сила и виталност. Дори след неколкомесечна употреба - помага на побелелите коси отново да потъмнеят!
ЕДИН СЪВЕТ ПО ВРЕМЕ НА ХРАНЕНЕ:
БЪДЕТЕ ВЕДЪР, УСМИХНАТ И РАДОСТЕН ПО ВРЕМЕ НА ЯДЕНЕ. ТОЕСТ - И ПРИ ХРАНЕНЕ НЕ ИЗМЕНЯЙТЕ НА СЕБЕ СИ И ПО ОНОВА НАСТРОЕНИЕ, КОЕТО Е НАЙ-ТВОРЧЕСКО И ЕДНОВРЕМЕННО - НАЙ-ЧОВЕШКО. СМЕХЪТ НА ТРАПЕЗАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ ДЕСЕРТ. СМЕЙТЕ СЕ ПО - ВРЕМЕ НА ЯДЕНЕ ,СЪЗДАВАЙТЕ ВЕСЕЛОСТ.
ТОВА ПРАВИ ХРАНАТА ПО- АПЕТИТНА. ЗАЕДНО С ТОВА ИЗРАЗЯВАЙТЕ ПОЧИТТА СИ КЪМ ТРАПЕЗАТА, ЗАЩОТО НА НЕЯ Е ХЛЯБЪТ, " ЕНЕРГИЯТА" НА ЖИВОТА, УСЛОВИЕТО ДА БЪДЕШ ЖИВ И ЗДРАВ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар