четвъртък, 10 юли 2014 г.

Захарна болест(диабет)-рецепти с билки


                                         
                                                                              ЗАХАРНА БОЛЕСТ(ДИАБЕТ)-РЕЦЕПТИ С БИЛКИ
                                                                        Част 1
    В наши дни диабетът се разраства и наред със сърдечния инфаркт и рака заема челно място сред болестите. Най-честата причина е прекомерното,  нездравословно преяждане на много хора , особено на децата.  С други думи захарноболни са не само възрастни, но и страшно много деца за съжаление , които страдат от заболяване на панкреатичната жлеза и по този начин от захар. Трябва да закачим по-високо кошницата с хляба и да намалим обилното хранене. Пред големи празници, които траят по два дни се наблюдават хора да купуват хранителни продукти необходими за  изхранването на цяла армия. 
    Големият швейцарски природолечител пастор Кюнцле казва: " Захарната болест се отстранява твърде бързо със следните билки : 3 части карамфилов корен( Geum alpina), по 1 част листа от ч къпина  и черна боровинка, 3 части от златопръстниче( Potentila aurea), 2 части зелени, изсушени бобени шушулки. Взима се препълнена чаена лъжичка от тази смес на  1/4 литър вода, попарва се и се оставя три минути да се изкисва. Дневна доза : 1 1/2 до 2 литра. 
   Лечебното действие на листата на черната боровинка зависи от правилното събиране . Те трябва да се берат преди плодовете да са узрели. Събрани през правилното време и по правилния начин само тогава са клинично изпробвано лечебно средство при захарна болест. Оказва се , че съдържащия се в листата на черната боровинка преди узряването на плодовете миртилин не само редуцира отделянето на захар в организма , но и спомага за цялостното отстраняване на болестта. Миртилинът  в листата на черната боровинка с право се нарича " растителен инсулин". Въпреки тези чудесни качества на листата на черната боровинка лечебната терапия с този чай трябва да става под лекарски контрол и наблюдение. 
  Целината също се препоръчва за сваляне съдържанието на захар. Старо народно средство е суровият сок от киселото зеле, както и ежедневната консумация на пресни моркови. Но и лук и чесън върху филия хляб намаляват кръвната захар. 
  Друго средство от народната медицина : 4 супени лъжици листа от черни боровинки /набрани преди узряването на плодовете/ се накисват в 2 литра студена вода и се варят докато остане половината от водата. От тази отвара се пие по 3 пъти на ден по една чашка. 
  Копривата също  оказва извънредно добро въздействие върху панкреатичната жлеза и поради това тя намалява съдържанието на захар в кръвта. 
   Коренът от аир лекува почти всички увреждания на панкреатичната жлеза , той помага следователно и при захарна болест. Равна чаена лъжичка корени от аир се накисва в чаша студена  вода и се оставя да пренощува, на сутринта леко се притопля, прецежда се и течността се пие по една глътка  преди и след всяко ядене / това прави общо шест глътки на ден/ . Дори само тези шест глътки на ден се отразяват много благоприятно на всеки диабетик.

Няма коментари:

Публикуване на коментар