Част 1
В наши дни диабетът се разраства и наред със сърдечния инфаркт и рака заема челно място сред болестите. Най-честата причина е прекомерното, нездравословно преяждане на много хора , особено на децата. С други думи захарноболни са не само възрастни, но и страшно много деца за съжаление , които страдат от заболяване на панкреатичната жлеза и по този начин от захар. Трябва да закачим по-високо кошницата с хляба и да намалим обилното хранене. Пред големи празници, които траят по два дни се наблюдават хора да купуват хранителни продукти необходими за изхранването на цяла армия.

Лечебното действие на листата на черната боровинка зависи от правилното събиране . Те трябва да се берат преди плодовете да са узрели. Събрани през правилното време и по правилния начин само тогава са клинично изпробвано лечебно средство при захарна болест. Оказва се , че съдържащия се в листата на черната боровинка преди узряването на плодовете миртилин не само редуцира отделянето на захар в организма , но и спомага за цялостното отстраняване на болестта. Миртилинът в листата на черната боровинка с право се нарича " растителен инсулин". Въпреки тези чудесни качества на листата на черната боровинка лечебната терапия с този чай трябва да става под лекарски контрол и наблюдение.
Целината също се препоръчва за сваляне съдържанието на захар. Старо народно средство е суровият сок от киселото зеле, както и ежедневната консумация на пресни моркови. Но и лук и чесън върху филия хляб намаляват кръвната захар.
Друго средство от народната медицина : 4 супени лъжици листа от черни боровинки /набрани преди узряването на плодовете/ се накисват в 2 литра студена вода и се варят докато остане половината от водата. От тази отвара се пие по 3 пъти на ден по една чашка.
Копривата също оказва извънредно добро въздействие върху панкреатичната жлеза и поради това тя намалява съдържанието на захар в кръвта.
Коренът от аир лекува почти всички увреждания на панкреатичната жлеза , той помага следователно и при захарна болест. Равна чаена лъжичка корени от аир се накисва в чаша студена вода и се оставя да пренощува, на сутринта леко се притопля, прецежда се и течността се пие по една глътка преди и след всяко ядене / това прави общо шест глътки на ден/ . Дори само тези шест глътки на ден се отразяват много благоприятно на всеки диабетик.
Няма коментари:
Публикуване на коментар