петък, 18 юли 2014 г.

Атрофия на венците и клатещи се зъби, Запек-рецепти

                    АТРОФИЯ НА ВЕНЦИТЕ И КЛАТЕЩИ СЕ ЗЪБИ, ЗАПЕК-РЕЦЕПТИ

                                       Атрофия на венците и клатещи се зъби:
  Тук се  препоръчва следното билково лечение дъбова кора, цариче, пачина и салвия се смесват в равни части, сипват се в студена вода и се оставят да пренощуват. На половин литър вода се взимат две препълнени чаени лъжички билки. Сутрин чаят се затопля, сипва се в предварително изплакнат с гореща вода  термос и с него се правят по няколко пъти наден хладни промивки. С напоена в чая мека четка за зъби се масажират венците.

                                                                ЗАПЕК
   Стремете се да оправите храносмилането си  чрез 3 супени лъжици зърна от  ленено семе, които се вземат при всяко ядене с малко течност. Добро въздействие в тази насока имат и смокините и сините сливи, които се оставят да омекнат през нощта в студена вода и на сутринта претоплени , се вземат преди закуска. Ако наоколо има прясна кладенчова вода това е достатъчно. Сутрин на гладно пийте една чаша топла вода и 1 супена лъжица зехтин .Много добре действа за прочистване  на организма. Силно разслабително действа синята жлъчка, която половин или една чаша вода от нея на гладно, регулира дори най-упорития запек.
РЕЦЕПТА ЗА САЛАМ ОТ СМОКИНИ:
Половин килограм смокини се измиват и се прекарват през месомелачка, с тях и 5 грама брашно от листа от майчин лист се омесва тесто. Сместа се оформя на саламчета ,завива се във фолио и се съхранява в хладилник. Всяка сутрин се изяжда на гладно по едно парченце от салама с големината на лешник.  На деца се дава една трета от него, докато се нормализира храносмилането.
И още един съвет всеки ден много движение на чист въздух. Промяна в храненето само с плодове, зеленчуци и зърнени храни.
Синята жлъчка пише в стара билкарска книга постигала страшно добри резултати при склонност към затлъстяване. Опитайте и ще се убедите сами в полезността на синята жлъчка като средство за отслабване.
   

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар